Actuele informatie over faillissementen en opschortingen

 

Tupperware verkocht aan groep kredietverstrekkers

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  23 oktober 2024
Tupperware Brands, wereldwijd bekend van zijn plastic vershoudbakjes en keukenaccessoires, is verkocht aan een groep kredietverstrekkers. Deze overname, ter waarde van 23,5 miljoen dollar (21,8 miljoen euro), omvat ook een schuldverlichting van meer dan 63 miljoen dollar. Dit werd door Tupperware aangekondigd tijdens een rechtszaak in de Amerikaanse staat Delaware. De rechtbank zal volgende week oordelen over de definitieve goedkeuring van de overeenkomst, die nog in een principefase verkeert.

Faillissement en doorstart via Chapter 11

In september vroeg Tupperware faillissement aan onder de zogenoemde Chapter 11-procedure, een regeling die bedrijven in financiële moeilijkheden tijdelijk beschermt tegen schuldeisers. Dit gaf Tupperware de kans om haar activiteiten voort te zetten en een verkoopproces op te starten, met als doel het iconische merk te redden. De stap was noodzakelijk omdat het bedrijf zijn torenhoge schulden, geschat op ongeveer 700 tot 818 miljoen dollar, niet langer kon aflossen.

Hoewel de schuldeisers Tupperware eerder dit jaar extra tijd gaven om financieel orde op zaken te stellen, bleek het bedrijf niet in staat om zichzelf te herstellen. De verkoop aan de kredietverstrekkers lijkt nu de enige manier om het voortbestaan van het merk te waarborgen.

Decennialang iconisch, maar in zwaar weer

Tupperware, opgericht in 1946 door Earl Tupper, kende decennialang succes dankzij zijn innovatieve kunststof bakjes die luchtdicht konden worden afgesloten. Het merk werd vooral bekend door de Tupperware-party’s, waarbij verkopers thuis demonstraties gaven van de producten. Deze verkoopmethode, geïntroduceerd in de jaren vijftig, zorgde voor een enorme populariteit.

Tijdens de coronapandemie kreeg Tupperware nog een tijdelijke opleving, omdat mensen meer thuis kookten en de vraag naar keukenartikelen toenam. Maar na de pandemie kelderden de verkoopcijfers opnieuw. Toenemende concurrentie en de grote schuldenlast zorgden ervoor dat het bedrijf al in 2022 twijfels opriep over zijn voortbestaan. In Nederland stopten de activiteiten zelfs al in 2021.

Toekomst van Tupperware en haar fabrieken

Tupperware heeft wereldwijd nog steeds een aanzienlijke productiecapaciteit, waaronder een fabriek in het Belgische Aalst, waar 240 mensen werken, ondersteund door 45 administratieve medewerkers. Het is nog onduidelijk wat de impact van de overname zal zijn op deze productielocaties en het personeel. In Nederland zijn de activiteiten in 2021 al gestaakt.

Met de verkoop aan kredietverstrekkers lijkt Tupperware een nieuw hoofdstuk in te gaan, maar het is afwachten of het merk zijn vroegere glorie kan herwinnen. De komende rechtszaak zal uitwijzen of de verkoop definitief doorgaat en wat dit betekent voor het bedrijf dat ooit symbool stond voor innovatie en huiselijke gezelligheid.


Faillissementen en opschortingen per regio


Advertising

Adverteren op deze site? Kijk hier voor uitgebreid informatie over de mogelijkheden, tarieven en formaten.


Overig

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland