Actuele informatie over faillissementen en opschortingen

 

Faillissementen door corona

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  20 mei 2021
Corona heeft de afgelopen tijd heel wat middenstanders zeer zware tijden bezorgd. Het beperkt open mogen zijn, het winkelen op afspraak of helemaal gesloten moeten blijven eist een zware tol. Door een minimale omzet werd men in sommige gevallen zelfs gedwongen personeel te ontslaan. Verwacht wordt dat in de tweede helft van dit jaar maar liefst 36% meer faillissementen moeten worden aangevraagd dan in 2020. Dit wordt mede veroorzaakt doordat de Belgische en de Nederlandse economie afhankelijk is van het buitenland. Corona is wereldwijd een groot probleem en zal dat ook nog wel even blijven.

Creatief denken


Corona maakt mensen ook zeer creatief in het bedenken van oplossingen. Restaurants en eethuizen gingen over op het afhalen van maaltijden. Anderen sloegen door corona een totaal andere weg in en gingen werken in de broodnodige zorgsector. Het online bestellen van allerlei artikelen nam een enorme vlucht. Nooit eerder werden zoveel artikelen online besteld. Webwinkels zijn één van de weinigen die profiteerden van de corona crisis. Ook supermarkten als Lidl profiteerde met online folders en mochten gelukkig gedurende de corona crisis openblijven. Dagelijkse boodschappen zijn immers een onmisbaar goed. Wel golden ook in de supermarkten strikte voorwaarden als 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en het desinfecteren van boodschappenwagentjes en handen.



Voordeel en kwaliteit


Juist de goedkopere supermarkten mochten rekenen op een zeer goede omzet gedurende de corona. Mede omdat veel mensen minder te besteden hadden tijdens de corona en dus op zoek gingen naar goedkopere boodschappen maar zeker ook omdat de scherpe prijzen ten koste gaan van de kwaliteit. Doordat mensen er extra op gingen letten om zo gezond mogelijk te eten, werd vooral extra veel groenten en fruit verkocht.



Reisbranche


Een andere branche die het zeer lastig heeft tijdens de corona is de reisbranche. Uitjes met touringcars zijn niet toegestaan en deze staan inmiddels al maanden stil. Reizen naar het buitenland wordt afgeraden door de overheid (Bron: ) en veel mensen durven door de onzekere situatie nog steeds geen zomervakantie te boeken naar het buitenland. Door het vaccinatiebeleid lijkt er iets meer speling te komen richting de zomer maar het aantal boekingen naar hotels en resorts in Europa en andere populaire vakantielanden blijft flink achter. Veelal kiezen mensen voor de veilige optie om de zomervakantie door te brengen in eigen land. Binnenkort wordt een reisadvies afgegeven door de overheid over landen waar men veilig naar toe kan reizen mits de maatregelen in acht worden gehouden.


Faillissementen en opschortingen per regio


Advertising

Adverteren op deze site? Kijk hier voor uitgebreid informatie over de mogelijkheden, tarieven en formaten.


Overig

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland